vrijdag 12 augustus 2016

Water-sprokkeltjes

Aan alle leuke dingen komt een eind. Na 10 dagen Leirvassbu nemen we afscheid. Voor wie het ons wil nadoen : je kan echt 6 à 8 dagen tochten doen vanuit Leirvassbu zonder één keer iets opnieuws te doen.
Voor ons was dat een veel aangenamere en deugddoender formule dan om de paar dagen honderden km rijden naar een volgend gebied.

Maar vandaag ontsnappen we er niet aan. De rit terug naar regio Bergen kappen we in twee. Over de scenic route 55 naar Balestrand.

We maken enkele kleine stopjes.

De eerste in Dumdalen. Daar liggen (denk ik) de enige kalkgrotten van Noorwegen. De eerste 4 zijn vrij vlot toegankelijk met wat kruip en klauterwerk. Het lawaai van de bergrivier in de grot is indrukwekkend. Wat een sound !

De tweede stop is bij het grootste meer van Sognefjellet. We volgen een klein stukje van het oude pad waarmee mensen te voet of op de rug van een paard de bergen over staken. Ruig !

Daarna enkele stops langs de Sognefjord en een korte ferry. We waren gewaarschuwd en het is waar : alles went, ook de grootsheid van het fjordenlandschap. Machtige watervallen, 1 km hoge rotsen, ... We genieten, maar worden niet meer van onze sokken geblazen.

Na de aankomst in Balestrand nog een klein sprintje langs het uitgebreid netwerk van gemarkeerde paden, naar de top van de huisberg : de Klukshaug (489 m). Normaal een fantastisch uitzichtpunt, maar alles is heel mysterieus in de mist.

Dumdalen Grot 2




Vliegende Hollander - Cruiseschip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten